Sizi Arayalım

Erkekler de Yapar ve Yaptırır

Bir dönem bakımlı erkekler için ‘Metroseksüel’ tabiri kullanılır, özellikle maço algısı yüksek olanlar bu şekilde anılmamak için yüzlerine nemlendirici krem bile sürmezlerdi. En fazla yaptırdıkları kelleştikçe yaşlı göründüklerinden, hoşlarına gitmeyen bu duruma saç ekimi ile çözüm bulmak idi. Zamanla özellikle 2000 yıllarda 20’li yaşlarında olan erkekler yavaştan nemlendirici kremlere, hatta manikür pediküre bile başladılar. Ama hepimiz çok iyi biliyoruz ki; bu sürece bir kere girdiğiniz zaman, arkasının gelmemesi neredeyse imkansız. Erkekler için de süreç bu şekilde ilerledi.

Bu 2000 yılı başında 20’li yaşlarında olan erkeklerin de hayatlarına piyasa yapmanın ötesinde, kendi piyasalarını da oluşturmak adına kullanmaya başladıkları sosyal medya platformları girdi. Onlar da zaman zaman, her ne kadar kabul etmek istemeseler de hem kendi gerçekleri (kusurları) ile yüzleşmek hem de ufaktan filtreler ile tanışmak durumunda kaldılar.

Bu da onları kremler, ufak botoks dokunuşları sonrası dolgular, yaz dönemlerinde aynada karşılaştıkları memeli ve göbekli hallerinden kurtulmak adına da jinekomasti ve liposuction gibi daha cerrahi operasyonlara yöneltti.

Bu da aslında fiziki rekabetin sadece kadınlar arasında değil erkekler arasında da olduğunu tüm dünyanın gözüne soktu.

Peki erkekler en çok hangi operasyonları yaptırmak istiyor ve bunlar ne işe yarıyor dersiniz?

Saç ekimi

Erkeklerin yaptırdığı estetik uygulamalarının başında saçsız kalmayı göze alamayanlar için saç ekimi geliyor. Daha genç görünmek adına yaptırdıkları bu lokal anestezi ile yapılan mini operasyonu belirli aralıklarla yaptırdıkları saç mezoterapileri ile destekliyorlar.

Sakal ekimi

Son zamanlarda özellikle daha karizmatik göründüklerine inananların yanı sıra yüzündeki kusurları kapatmak amacıyla da birçok erkek sakal bırakmaya başladı. Ancak sakal kıran, köselik vb sorunları olanlar tıpkı saç ekiminde olduğu gibi sakal ekimi ile bu süreci yönetmeyi tercih ediyorlar.

Kepçe kulak estetiği

Kepçe kulaklı olmak çoğu kişi için özgüven sarsıcı bir durum olabilmekte. Özellikle sosyal hayatlarında bu durumdan rahatsızlık duyan erkekler lokal bir operasyon ile 15 gün içerisinde iyileşen kulak estetiği yaptırmayı tercih ediyorlar.

Burun estetiği

Küçük ve düzgün hatlı bir buruna sahip olmak artık sadece kadınların değil çoğu erkeğin de tercihi olmaya başladı. Bir yunan tanrısı ifadesinde kemerli burun yerine Leonardo Di Caprio havasını tercih eden erkekler için de burun ameliyatları ilk sıralarda yer alıyor ve gündelik hayatlarına sadece 15 gün içerisinde yenilenerek dönebiliyorlar

Meme küçültme (Jinekomasti)

Şişen ve genişleyen hatta zaman zaman daha dişi bir görünüme neden olan meme bölgesi yağlanmasına Jinekomasti operasyonu ile son verebilen erkek sayısı hiç azımsanmayacak kadar fazla. Özellikle birazdan bahsedeceğim liposuction operasyonları ile kombine edilerek yapılan bu cerrahi müdahale erkeklerin sosyal ve psikolojik sorunlarını da neredeyse sıfıra indiriyor.

Liposuction & Six pack

Erkeklerde yağlanma dışarıdan bakıldığında büyük bir göbek şeklinde görünür fakat asıl yağlanma iç bölgede gerçekleşiyor. Bu nedenle hem liposuction hem de karın germe operasyonu özellikle içerisine six pack dediğimiz karın kası da eklenince özellikle son dönemlerde en çok yapılan cerrahi operasyonlar arasında yer almaya başladı. Ve tabiki buna az önce bahsettiğimiz jinekomastiyi de eklediğimiz zaman, fiziki olarak en az 10 yaş gençleşmiş ve bu durum tüm hayatına olumlu yönde yansımış bir adam çıkıyor karşımıza.

Göz kapağı ve kaş kaldırma 

Herkeste olduğu gibi erkeklerde yaş almaya bağlı olarak meydana gelen sarkan göz kapakları, kenarları ve kaşlar yorgun ve çok daha yaşlı bir ifadeye neden olmakta. Bu durumu düzeltmek için de Blefaroplasti işlemi tercih edilmekte. Lokal anaztesi ile yapılan bu işlem sonrası kişi gündelik hayatına hızlıca dönebilmekte.

Yüz ve boyun germe

Zamanla yüz ve boyun bölgelerinde oluşan sarkmalardan muzdarip erkekler yüz ve boyun germe ameliyatlarını sıkça tercih eder oldular. Hastanede sadece 1 – 2 gece yatarak geçirdikleri bu operasyon sonrası gerçekten 10 yıla kadar gençleşen erkeklerin 2 hafta kadar dinlenmesi yeterli.

Koltuk altı botoksu

Özellikle sosyal ortamlarda çok rahatsız edici olan ve koku derecesine varan koltuk altı terlemesi kişilerin hayatını cinsiyet ayırt etmeksizin olumsuz yönde etkilemekte.  Bunu için de ter bezlerinin ter üretimini yavaşlatan koltuk altı botoksu özellikle havaların ısınması ile çok daha fazla tercih edilmekte.

Botoks

Çoğu erkek inkar etse de özellikle alın çizgileri ve bunlara eşlik eden göz kenarı çizgilenmeleri herkesi rahatsız ediyor. Hem sert hem yorgun hem de yaşlı bir ifadeye, hatta görünüme neden olan bu durumun en güzel çözümü elbette botoks. 

İlgili İçerikler
Badem Göz Estetiği Kalıcı mı?

Badem göz ameliyatı ya da badem göz estetiği olarak bilinen operasyon, genellikle işlevsel sorunları...

Erkekler de Yapar ve Yaptırır

Bir dönem bakımlı erkekler için ‘Metroseksüel’ tabiri kullanılır, özellikle maço algısı...

Yüzdeki Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Ergenlik dönemi, sağlıksız beslenme, stresli yaşam ve benzeri nedenlere bağlı olarak yüzde...

Burun Estetiğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burun estetiği, kişinin yüzündeki dengeyi ve uyumu iyileştirmek amacıyla yapılan estetik bir cerrahi prosedürdür.

Son Güncelleme Tarihi : 13.10.2023