Sizi Arayalım

Badem Göz Estetiği Kalıcı mı?

Badem göz ameliyatı ya da badem göz estetiği olarak bilinen operasyon, genellikle işlevsel sorunları değil, estetik sorunları gidermek amacıyla gerçekleştirilir. Bu operasyon ile gözlerin dış kısmının iç kısmına oranla daha yukarıda olması sağlanır. Erkekler ve kadınlar tarafından başvurulabilecek olan bu operasyonda amaç gözlerin olduğundan daha büyük görünmesidir. Badem göz estetiği tıp terminolojisi içerisinde kantoplasti olarak anılmakla birlikte günümüz teknolojileri sayesinde sorunsuz ve güvenli şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Ayrıca sanal gerçeklik uygulamaları sayesinde hastalar operasyon sonrası görünüm hakkında bilgi sahibi olabilmektedir.

Badem göz estetiği, yüzde görülen estetik kusurların giderilmesini, fiziksel görünümün iyileştirilmesini sağlar. Bu da erkeklerin ve kadınların kendilerini çok daha güzel hissetmesine, kaybedilen özgüvenin geri kazanılmasına yardımcı olur. Özellikle gözlerinin görüntüsünden memnun olmayan insanlar için badem göz estetiği bir gereklilik olarak düşünülebilir. Badem göz estetiği alanında deneyimli cerrahlar tarafından gerçekleştirildiği sürece operasyon sonrası oluşan görüntü memnuniyet yaratır, revizyon ameliyatları gerekmez. Bu yüzden cerrah seçiminiz her zaman fiyatına bakılmaksızın uzman ve deneyimli olanlardan yana olmalıdır. Şimdi sizler için “badem göz estetiği nedir?” ve “badem göz ameliyatı nasıl yapılır?” gibi soruları cevaplandırmaya çalışalım.

Badem Göz Estetiği Nedir?

Badem göz estetiği ile göz kenarlarında meydana gelen sarkma ya da gevşemelerin ortadan kaldırılması hedeflenir. Göz kapağı ya da göz çevresindeki sorunların giderilmesi adına gözün dış kısmı bir miktar yukarı çekilir. Nitekim gözlerde bademe benzeyen, bir miktar çekik, iri bir görünüm yaratılmış olur. Badem göz estetiği sonrasında gözlerdeki rahatsızlık verici yorgun ve yıpranmış görünüm ortadan kalkar, gözler çok daha genç, enerjik bir görünüm kazanmış olur. Badem göz estetiği yaptıranlar genellikle başka estetik cerrahi operasyonları da bu sürece dahil ederler. Fakat badem göz estetiği tek başına da başka estetik operasyonlarla da yapılabilen bir işlemdir. Bu tamamen kişilerin ihtiyaçları, beklentileri ile ilgilidir.

Badem göz estetiği hastaların genel sağlık durumları, beklentileri ve fiziksel özellikleri de göz önünde bulundurularak ameliyatlı ya da ameliyatsız olmak üzere iki farklı şekilde yapılabilir. Badem göz estetiği yöntemi konusundaki karar hasta ile doktor arasında yapılacak görüşmeden sonra verilir. Ayrıca bu görüşme sonrasında çeşitli sağlık teknolojileri ve sanal gerçeklik uygulamalarından faydalanılarak badem göz estetiği before after görüntüleri de hastaya sunulabilir. Böylelikle hastaların badem göz estetiği hakkındaki endişeleri de rahatlatılmış olur. Bu da hastaların badem göz estetiği ile arasında bulunan tüm duvarları ortadan kaldırmış olur.

Kimler Badem Göz Estetiği Yaptırabilir?

Gözlerinde yorgun ve yıpranmış görüntüden kurtulmak isteyen, genç bir görünümü arzulayan, gözlerinin küçük olmasından şikayetçi olan ve büyütmek isteyen, göz çevresi ya da göz kapağının görüntüsünden memnun olmayan, gözleri daha çekik olsun isteyen, gözler arasındaki asimetriden rahatsızlık duyan ve 18 yaşını doldurmuş olan herkes badem göz estetiği için başvurabilir. Gebelik ve emzirme döneminde badem göz estetiği önerilmez. Erkek badem göz estetiği içinse herhangi bir engel bulunmaz. Yine de tüm dünyada badem göz estetiği kadınlar tarafından daha fazla tercih edilmektedir.

Badem Göz Estetiği Nasıl Yapılır?

Badem göz estetiği genellikle iki göze birden yapılır. Operasyon süresi ortalama olarak 40 ila 60 dakika arasındadır. Cerrah tarafından badem göz estetiği sırasında uygulanan işlemler sırasıyla şu şekildedir:

  • Hasta sırt üst yatırılır,
  • Göz çevresi sterilize edilir,
  • Uygulama bölgesi lokal anestezi ile uyuşturulur, operasyon tercihe göre lokal anestezi veya genel anestezi altında yapılabilir,
  • Mikro cerrahi aletler kullanılarak göz dış kenarından bir kesi yapılır,
  • Özel ipler aracılığıyla gözün dış kenarı yukarı doğru çekilerek kemik zarına sabitlenir,
  • Eğer bölgede fazla deri ya da doku bulunuyorsa, sabitleme işleminden önce fazla deri ve dokunun çıkarılması tercih edilebilir,
  • Kesi bölgesine dikiş atılarak operasyon sonlandırılır.

Dikiş için yaklaşık 1 hafta sonunda kendiliğinden düşen özel ipler kullanılır, bu yüzden hastaların dikişlerini aldırması gerekmez. Ameliyat sonrası göz kapağına zarar gelmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

Badem Göz Estetiği Öncesi Sonrası

Badem göz estetiği için başvurulan hastaların genel sağlık durumu ve fiziksel yapısı, doktor tarafından yapılan kapsamlı bir muayene ve laboratuvar testleri ile değerlendirilir. Eğer hastanın badem göz estetiği için engel bir durumu yoksa, doktor ile hasta arasında operasyon süreci planlanır.

Hastaların badem göz estetiği ameliyatı öncesi makyaj yapmamaları, kimyasal uygulamalara ara vermeleri gerekir. Eğer cerrah tarafından genel anesteziye karar verildiyse ameliyat öncesinde 8 saat boyunca gıda alımı durdurulmalıdır. Lokal anestezi ile gerçekleştirilen badem göz estetik uygulamalarında böyle bir gereklilik yoktur. Ayrıca tüm operasyonlarda olduğu gibi badem göz estetiği öncesinde de kullanılan ilaçlarla ilgili olarak cerraha bilgi verilmelidir. Eğer sigara kullanımına ara verilirse iyileşme süreci hızlı olur.

Lokal anestezi ile yapılan plastik cerrahi uygulamalarında hastanede yatış gerekmez ve hastalar aynı gün taburcu edilebilir. Bu durum badem göz estetiği için de geçerlidir. Uygulama bölgesinde meydana gelen hafif şişlikler ya da kızarıklıklar normal kabul edilir ve genellikle birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçer. Hastalar taburcu olduktan sonraki 2. gün duş almaya başlayabilir. Ameliyat bölgesinde sürtünme ya da ağrı olmaması adına hastaların bir süre sırt üst yatmaları gerekebilir. Makyaj uygulamalarına ise 10 gün süreyle ara vermekte fayda bulunur. Ayrıca hamam ya da saunadan uzak durulmalı, havuza ya da denize girilmemelidir.

Peki ameliyatsız badem göz estetiği nasıl yapılır ve bu süreçte hastaları neler bekler?

Ameliyatsız Badem Göz Estetiği Nasıl Yapılır?

Ameliyatsız badem göz estetiği ya da iple badem göz estetiği cerrahi müdahaleden çekinen hastalar için uygundur. Bu işlemde uygulama bölgesi sterilize edildikten sonra uyuşturulur. Ardından izlenen adımlar şu şekildedir:

  • İçinde ip bulunan bir kanül yardımıyla gözün dış kenarından giriş yapılır,
  • Şakak bölgesine varan ip saçlı deriye tutunduktan sonra kanül çıkarılır,
  • İp, ikinci bir giriş noktası olmaksızın kemik zarına sabitlenir.

Kanülün girdiği noktadaki iz, operasyondan sonraki gün kaybolur. 4 ila 6 adet ip kullanılarak gerçekleştirilen bu işlemden sonra nadiren ödem ve şişlik olabilir fakat bunlar da kısa süre içerisinden kendiliğinden geçer. Peki badem göz estetiği kalıcı mı ya da tekrar edilmesi gerekiyor mu?

Badem Göz Estetiği Kalıcı mı?

Cerrahi olarak gerçekleştirilen badem göz estetiği uzun yıllar kalıcıdır. Yine de yaşlanma ya da aşırı kilo alıp verme gibi durumlara bağlı olarak zaman içerisinde göz çevresinde değişiklikler meydana gelmesi normal kabul edilir. Fakat “ameliyatsız badem göz ameliyatı kalıcı mı?” diye soracak olursanız aynı şeyi söylemek mümkün değildir. İple gerçekleştirilen operasyondan sonra iplerin etrafında kolajen ağların oluşması 3 ay kadar sürer. İplerin erime süresi ise yaklaşık olarak 9 aydır. Bu süre kişilerin fiziksel yapısına göre 1 ila 2 yıla kadar uzayabilir. Böyle durumlarda badem göz estetiği tekrarlanmalıdır. Badem göz estetiği yaptıran hastalar tarafından paylaşılan badem göz estetiği yorumlar da bunu göstermektedir.

Pek çok insan için “badem göz estetiği nasıl yapılır?” ya da “badem göz estetiği öncesi sonrası” gibi konuların yanı sıra önemli olan bir diğer konu da “badem göz estetiği ne kadar?” konusudur. Peki badem göz estetiği ücreti ne kadar?

Badem Göz Estetik Fiyatları

Badem göz estetiği İstanbul bölgesinde yoğun olarak gerçekleştirilir. Çünkü Türkiye’de badem göz estetiği fiyatları yurt dışına göre çok daha düşük maliyetlidir. Eğer “badem göz estetiği fiyat nedir?” diye soracak olursanız, bunun doğrudan bir cevabı yoktur. Çünkü hastaların ihtiyaçları ve beklentileri farklı olduğundan, badem göz estetiği fiyat bilgisi de kişiye özeldir. Kişinin fiziksel durumu, beklentileri, kullanılacak ip sayısı, anestezi yöntemi ve daha pek çok faktör fiyat üzerinde doğrudan etkilidir. İnternet ortamında “badem göz estetiği fiyat yorumlar” gibi başlıklarda verilmiş olan fiyatlar genellikle gerçeği yansıtmaz. Bu yüzden badem göz ameliyat fiyatları hakkında bilgi almak için öncelikle bir doktor muayenesi gerekir. Doktor muayenesi sırasında hasta tarafından doktora sorulan sorular, kafalardaki pek çok soru işaretine açıklık getirerek badem göz estetiği hakkındaki korkuları ortadan kaldırabilir.

Eğer siz de badem göz estetiği erkek ve kadın prosedürleri hakkında bilgi almak, badem göz estetiği nasıl olur detaylı şekilde öğrenmek, badem göz estetiği için randevu almak isterseniz, hemen şimdi bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili İçerikler
Dudak Dolgusu Sonrası

Dudakların dolgun, simetrik ve estetik hale getirilmesini sağlayan dudak dolgusu sonrası yapılması gerekenleri bilmek...

Diş Estetiği Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş estetiği, hem sosyal hayatta hem de iş hayatında ikili diyaloglarda, gülümserken, kahkaha atarken...

Sağlık Turizminde Dünya’da İlk 5’teyiz

Sosyal yaşamın tamamen sekteye uğradığı pandemi döneminde sağlık turizmi de ciddi şekilde etkilendi elbette.

Erkekler de Yapar ve Yaptırır

Bir dönem bakımlı erkekler için ‘Metroseksüel’ tabiri kullanılır, özellikle maço algısı...

Son Güncelleme Tarihi : 23.01.2024